Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na takie upały najlepsze są orzeźwiające, mocno truskawkowe lody! Lody z tego przepisu prawie nie zawierają tłuszczu, więc można się nimi objadać bez wyrzutów sumienia. Te lody są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, nie potrzeba maszynki do lodów.
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 165
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 297
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 164
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 463
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 66
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 165
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 297
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 164
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 463
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 66
Składniki
100 g truskawek i dżem zmiksować blenderem, podgrzać w małym rondelku około 5 min, aż sos lekko zgęstnieje. Pozostałe truskawki pokroić na małe kawałki.
Jogurt i mleko skodensowane miksować do dokładnego połączenia. Dodać pokrojone truskawki, wymieszać. Dodać część sosu, lekko zamieszać. Lody przełożyć do pojemnika, dodać resztę sosu, lekko zamieszać. Mrozić przynajmniej 4 godziny, najlepiej przez noc. Wyciągnąć z zamrażalnika około 20 min przed podaniem, żeby trochę zmiękły.