Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jabełcznik. prosty i lekki. może nie do końca fit, ale light Emotikon smile beztłuszczowy i cukro-alternatywny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 151
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1314
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1083
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 151
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1314
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1083
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Jabłka obieram, zjadam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Mieszam z octem i ekstraktem. Odstawiam. Jaja łączę z solą i erytrolem. Ubijam w mikserze do uzyskania puszystej masy. Dodaję mleko /temperatura pokojowa/ i miksuję do połączenia. Mąkę przesiewam z proszkiem i sodą. Dodaję stopniowo do masy i miksuję do połączenia. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję jabłka i zalewam ciastem. Piekę około 30 minut. Powinnam studzić, ale się nie udało – jedliśmy jeszcze ciepłe.