Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-10-2008
Prosty deser.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Ugotować sos żurawinowy: 3/4 wody zagotować z żurawiną i cukrem. Gdy się zagotuje dodać mąkę rozmieszaną w reszcie zimnej wody. Zagotować, odstawić. Mleko zagotować z masłem i cukrem. Na gotujące się mleko powoli wsypywać kaszę cały czas mieszając. Gdy kasza zacznie odstawać od dna naczynia, zdjąć z ognia i połączyć masę z żółtkami. Białka jajek ubić na sztywno i delikatnie połączyć z kaszą. Gotowy budyń kłaść na sosie, dekorować pomarańczą.