Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1538
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1538
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni
wkładamy masło i 30 dagcukru do miski . ucieramy na krem
wbijamy jaja do masy ucierajac ją aż będzie gładka
wsypujemy mąkę do masy mieszajac az będzie pulchna
przekładamy na foremkę . wstawiamy do piekarnika na 20 - 25 minut
LuKiEr wbijamy jajo do miseczki i oddzielamy białko od żółtka
ubijamy pianę z białka . na talerzu układamy owoce i smarujemy pianą
potem obsypujemy lekko cukrem pudrem
ciasto przekrawamy na pół. przekładamy dżemem i robimy lukier
na cieście układamy owoce zanim lukier stężeje
potem smarujemy owoce lukrem żeby przykleiły się do ciasta
SMACZNEGO ! ! ! ! ! !