Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Niemiecka sałatka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 145
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 145
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj do miękkości w mundurkach, w lekko posolonej wodzie. Odcedź, przestudź polewając zimną wodą, obierz z łupinek. Odłóż do całkowitego wystudzenia. Pesto wymieszaj z octem. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Sałatę opłucz, osusz, liście porwij na mniejsze kawałki. Dymki oczyść, pokrój w ukośne grube plastry. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, pokrój w plasterki. Zimne ziemniaki potnij na połówki, ewentualnie na grubsze cząstki.
Rozdrobnione warzywa wymieszaj z przygotowanym sosem. Ułóż na półmisku. Sałatkę posyp oliwkami: czarnymi i zielonymi. Pomiędzy warzywa powtykaj zwinięte plasterki salami.Źródło: Naj