Niebo w gębie z serkiem mascarpone

Niebo w gębie z serkiem mascarpone
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
drogie
avatar Autor: aga-30
Niebo w gębie z serkiem mascarpone rozpływa się nic ująć określając jego walor!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.

  2. Warstwa jabłkowa:

    Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.

  3. Masa orzechowa:

    Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.

Komentarze do przepisu (4)

Dolcevita-in-my-kitchen 04 stycznia 2018
Prawdziwe niebo w gebie, pycha :-)
YUSRI 27 marca 2018
Serek homogenizowany czyli Mascarpone ?
YUSRI 28 marca 2018
Śmietanka 18% słodka?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki