Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe choinki"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1750
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1750
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Jajka wbij do miski, ubij lub zmiksuj razem z mlekiem, olejem i szczyptą vegety. Porcjami dosypuj przesianą mąkę. Ubijaj dalej, aż otrzymasz gładkie i jednolite ciasto. Odstaw je na kilkanaście minut do zgęstnienia.
Koperek lub natkę opłucz, osusz, drobno posiekaj. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Rozgrzej suchą patelnię i partiami smaż na niej cienkie naleśniki, wystudź.
Każdy naleśnik posmaruj serkiem czosnkowym. Na nim porozkładaj pokrojoną w plasterki szynkę. Zwiń naleśniki w roladki, pokrój na kawałki. Układaj, tworząc choinki. Dekoruj posiekaną papryką.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 260 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety