Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby naleśniki nam się nie "przejadły" warto czasem coś pokombinować i z ich wyglądem i z nadzieniem ;)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Z podanych składników oprócz czekolady przygotować ciasto naleśnikowe. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Cukier roztopić na patelni, następnie dodać pokrojone w kostkę jabłka i przez ok. 10 min je karmelizować. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, a do rozpuszczonej czekolady dodać kilka łyżek ciasta naleśnikowego i wymieszać. Na rozgrzany olej najpierw wylać ciasto naleśnikowe, a następnie zrobić wzorek ciastem czekoladowym.
Smażyć z obu stron na złoty kolor, a następnie posmarować serkiem mascarpone i wyłożyć jabłka.
Naleśniki złożyć np. w trójkąt i się zjadać... Smacznego!