Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z twarogiem i karmelizowanymi jabłkami to świetna propozycja na kolację.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 147
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 147
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Ciasto; Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy mąkę, wodę i mleko. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec wlewamy olej i mieszamy. Smażymy na patelni naleśnikowej z obu stron. Farsz; Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy jabłka, łyżkę masła i cukier. Karmelizujemy do miękkości jabłek, studzimy. Do twarogu dodajemy wszystkie składniki i jabłka, mieszamy. Wykładamy po 2 łyżki farszu na placki i zwijamy w rulon. Podsmażamy na patelni z obu stron na złoto. Smacznego ;)