Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne naleśniki z farszem z puszystego sera twarogowego z odrobiną soku wiśniowego /ja użyłam takiego bezpośrednio wyciśniętego z wiśni/. Dobre na deser lub śniadanie.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 474
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9701
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 718
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 134
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 474
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9701
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 718
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 134
Składniki
Wodę mineralną, mleko, jajka, sól, cukier miksujemy i dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Odstawiamy na 15 min. Serek puszysty twarogowy śmietankowy /taki w wiaderku/ ucieramy z cukrem pudrem i sokiem wiśniowym na jednolitą masę /taka ilość soku wiśniowego by farsz był łatwy do rozsmarowania ale nie spływał z naleśników/. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, smażymy na nim naleśniki i odstawiamy do wystudzenia żeby farsz się nie roztopił. Na naleśniki nakładamy porcje masy serowej, zwijamy w rulon, polewamy kilkoma kroplami soku wiśniowego i dekorujemy wiśniami.