Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z czekoladą po 2. roku"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1721
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1721
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Składniki
Umyte i sparzone wrzątkiem jajko wybij na spodek, weź pół i wymieszaj z mlekiem. Dodaj mąkę i szczyptę soli.
Smaż naleśniki z dwóch stron na złoty kolor, a potem odstaw, by nieco przestygły.
Śmietanę dopraw do smaku niewielką ilością cukru waniliowego. Posmaruj nią naleśniki i zwiń je w ruloniki.
Do rondelka włóż czekoladę i wlej odrobinę mleka. Na wolnym ogniu, przez cały czas mieszając, roztop czekoladę.
Płynnym przysmakiem polej naleśniki. 6. Potrawę serwuj natychmiast, lekko ciepłą.Źródło: Mam dziecko