Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki Rafaello na mące kokosowej wypełnione delikatnym śmietankowo-kokosowym kremem to prawdziwa gratka dla wszystkich wielbicieli kokosa. Podane w towarzystwie świeżych warzyw smakują obłędnie. Sprawdzą się na słodkie śniadanie, kolację lub podwieczorek.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Wszystkie składniki do przygotowania ciasta na naleśniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj, tak aby nie pozostawały, żadne grudki.
Naleśniki kokosowe smaż na dobrze rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj nadzienie do naleśników Rafaello. Słodką śmietankę ubij z cukrem pudrem na puch. Dodaj serek mascarpone i wiórki kokosowe. Składniki zmiksuj.
Kokosowe naleśniki przełóż śmietankowo-kokosowym kremem. Naleśniki Rafaello złóż na kształt trójkątów. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców lub ulubionego dżemu.