Naleśniki mocno truskawkowe

Naleśniki mocno truskawkowe
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Sezon truskawkowy w pełni , popularne naleśniki w wersji truskawkowej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć, usunąć szypułki, 30 dag zblendować. Jajka ubić na puszysto z 2 łyżkami cukru i szczyptą soli, ubijając dodawać mąkę i mleko, na końcu dodać olej oraz mus z truskawek, wymieszać. Pozostawić ciasto aby odpoczęło, gdyby było za gęste dodać trochę mleka lub wody.

  2. Patelnię rozgrzać, wlewać cienkim strumieniem ciasto , smażyć na rumiano z obu stron. Smażyć naleśniki do wyczerpania ciasta.

  3. Pozostałe truskawki pokroić w paski, posypać 2 łyżkami cukru. Naleśniki smarować serkiem , układać po trochu truskawek.

  4. Złożyć w kopertę, podawać jak kto lubi polane sosem czekoladowym lub z kleksami śmietany.

Składniki
Składniki