Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy tradycyjna forma naleśników staje się nudna...
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7672
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 380
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7672
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 380
Składniki
Gruszki obierz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Zagotuj pół szklanki wody z cukrem, włóż gruszki i gotuj do miękkości. Wyjmij z syropu, osącz i ostudź.
Przygotuj naleśniki: przesiej mąkę, dodaj kakao, kawę i szczyptę soli. Utrzyj mikserem z jajkami, mlekiem i stopionym, przestudzonym masłem.
Na koniec możesz dodać alkohol i jeszcze raz wymieszać. Ciasto odstaw na godzinę do napęcznienia, a potem usmaż cieniutkie naleśniki. Każdy złóż na 4 części i udekoruj cząstką gruszki. Podawaj z lodami albo bitą śmietaną.