Naleśniki budyniowe

Naleśniki budyniowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Naleśniki budyniowe

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy mąkę, budynie w proszku, cukier waniliowy,

    mleko,wodę oraz jajko i wszystko razem miksujemy.

    Na koniec dodaje olej i ponownie wszystko miksujemy lub mieszamy do połączenia składników.

    Ciasto naleśnikowe odkładam pod przykryciem na minimum 20 minut.

    Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony. ( Patelnie smaruje niewielką ilością oleju tylko przy pierwszym naleśniku).

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 20 listopada 2018
Moje ulubione :-)
babcitereskiciasta 20 listopada 2018
Są pyszne, też podobne robię.:)
Elzbieta-Krupa 10 kwietnia 2019
Super
Składniki