Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniczki na podwieczorek dla dzieci"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 791
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 64
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 791
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 64
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z mlekiem, solą i łyżką cukru pudru. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij, dodaj żółtka, ubijaj chwilę, dodaj do ciasta, wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Na patelnię wlej olej, rozgrzej. Wlewaj porcje ciasta, rozprowadź je, smaż chwilę, aż ciasto zacznie odchodzić od patelni. Przewróć placek na drugą stronę, smaż chwilę, zdejmij, wystudź.
Na każdy naleśnik nałóż porcję twarogu i owoców, zwiń w rulon, posyp cukrem pudrem. Podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień