Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu wspaniałe, puszyste, delikatne i mocno twarożkowe, pychotki !
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 113
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 33
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 189
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 113
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 33
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 189
Składniki
Twaróg przepuścić przez praskę, dodać mąkę wymieszaną z solą, sodą, cukrami, dodać żółtka, ocet i śmietanę, zagnieść ciasto. Jeśli bardzo mocno się klei, można podsypać odrobiną mąki. Ciasto podzielić na 2 - 3 części. Pierwszą z nich wałkować na podsypanym mąką blacie na grubość 1 cm, wykrawać sporym kubkiem okręgi, w środku wycinać dziurki np. kieliszkiem do wódki lub nakrętką (też od wódki ;-)), układać na podsypanej mąką tacy.
Smażyć na ciemno złoto z obu stron na średnim ogniu, na głębokim oleju. Osączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Czynności powtarzać do wykończenia ciasta. Smacznego :)