Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezy są chyba moim najbardziej ulubionym wypiekiem. Mogłabym je jeść bez ograniczeń. Są stosunkowo łatwe do przygotowania. Chociaż najgorsze jest długie oczekiwanie, ponieważ muszą się dobrze wysuszyć. Gorąco zachęcam do zrobienia własnych bez, są o wiele lepsze niż te sklepowe.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać po trochę cukier, za każdym razem porządnie miksując. Piana ma być gęsta i lśniąca.
Przekładamy masę do worka cukierniczego i wyciskamy bezy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Jeśli chcemy, możemy udekorować je kolorową posypką. Suszymy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni przez ok. 1 godzinę i 15 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim bezy do ostygnięcia. Ja lubię kiedy bezy są suche w środku, dlatego jeśli wolisz żeby w środku były miękkie, skróć czas suszenia do 45 minut. Po upływie tego czasu wyjmij jedną i sprawdź czy jest odpowiednia. Smacznego!