Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze babka czekoladowa na święta
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Do garnka włóż pokruszoną czekoladę, masło, dodaj cukier i mleko wszystko razem podgrzej do rozpuszczenia i zostaw do wystudzenia.
Do wystudzonej masy dodaj żółtka, wymieszaj a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubitą pianą z białek.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu i wystygnięciu możesz posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Polecam.