Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane babeczki"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Masło rozpuść w garnku, wystudź, wymieszaj z jogurtem i jajkami. Do mikstury przesiej mąkę z solą i sodą, wsyp cukier, wszystko wymieszaj. Owoce umyj, zasyp cukrem. Ceramiczne foremki na babeczki posmaruj masłem.
Nałóż do każdej kolejno porcję ciasta, następnie owoce, na koniec przykryj ciastem. Piecz 30 minut w 180oC, wystudź. Zetnij ostrym nożem wyrośnięty wierzch.
Każdą babeczkę oddziel nożem od foremki, przykryj talerzem, odwróć do góry dnem i ostrożnie wyjmij z foremki. Każdą nasącz sokiem, rozcieńczonym z wodą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień