Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z bitą śmietaną"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Wymieszaj owoce z pudrem i skórką, zalej szklanką wody, podgrzej, mieszając. Gdy cukier się rozpuści, gotuj, aż masa zgęstnieje (ok. 8 minut).
Przetrzyj owoce przez sitko, dodaj wodę różaną i resztę wody (schłodzoną), zmiksuj. Wstaw do lodówki na 30 minut. Ubij śmietanę z cukrem, podaj z musem.
Aby śmietana nie zwarzyła się podczas ubijania mikserem, należy ją najpierw schłodzić w lodówce. Cukier dodawaj stopniowo. Gdy tylko zauważysz, że śmietana zaczyna gęstnieć, zmniejsz obroty miksera i po chwili go wyłącz.Źródło: Olivia