Mus truskawkowy z kremem jogurtowym

Mus truskawkowy z kremem jogurtowym
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kuchniana5
Przedstawiam prosty i szybki deser składający się z musu truskawkowego i kremu jogurtowo - galaretkowego, bardzo dobry, zachęcam do przygotowania :-)

Składniki

  • (na 8 pucharków)
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 - 3 łyżki cukru pudru
  • 800 ml jogurtu naturalnego
  • 40 dag truskawek - świeżych lub mrożonych
  • 2 kostki gorzkiej czekolady lub 1 łyżeczka kakao
  • 2 szklanki wrzącej wody

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć, usunąć szypułki - mrożone wcześniej rozmrozić. Truskawki zasypać cukrem pudrem, dokładnie zblenderować, aż powstanie mus. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, dobrze wymieszać, schłodzić.


  2. Do każdego pucharka na spód wyłożyć mus truskawkowy. Jogurt wymieszać mikserem, lekko spienić, wlać schłodzoną galaretkę (nie tężejącą), wymieszać, poczekać chwilę, aż się zetnie, wyłożyć do każdego pucharka, wyrównać. Na koniec posypać startą czekoladą lub kakao.

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

kulinarnagosia 07 kwietnia 2019
Delikatnie i pysznie :)
pelen_brzuszek 07 kwietnia 2019
bardzo orzeźwiający :)
Maudie 07 kwietnia 2019
Szybki i pyszny deserek:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • (na 8 pucharków)
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 2 - 3 łyżki cukru pudru
  • 800 ml jogurtu naturalnego
  • 40 dag truskawek - świeżych lub mrożonych
  • 2 kostki gorzkiej czekolady lub 1 łyżeczka kakao
  • 2 szklanki wrzącej wody
Składniki