Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwieńczonego bitą śmietaną. Na wierzch starta czekolada, I mamy deser, który zadowoli każdego. A pracy przy nim nie ma wiele.
blender ręczny bądź kielichowy, mikser/robot kuchenny
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 316
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 316
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy
Truskawki myjemy, odsączamy i pozbawiamy szypułek. Miksujemy na mus
Zmiksowane truskawki łączymy z galaretką i przelewamy do pucharków ( u mnie 4 - dwa mniejsze i dwa większe )
Pucharki wkładamy na ok 3 godziny do lodówki do stężenia musu
Po tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę: schłodzoną śmietankę ubijamy przez chwilę, a następnie dodajemy śmietan-fix i cukier puder i dalej jeszcze przez chwilę ubijamy aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy ją na wierzch musu. Całość posypujemy startą na tarełku czekoladą