mus truskawkowy na zimno, czyli deser pyszny...

mus truskawkowy na zimno, czyli deser pyszny...
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
deser jest po prostu w swej prostocie przepyszny..................SMACZNEGO!!!

Składniki

  • truskawki 1 kg
  • jogurt gęsty 380 ml
  • serek homogenizowany 250 ml
  • galaretka truskawkowa 1 opakowanie
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • biszkopty okrągłe 20 sztuk
  • czekolada mleczna 100 gram
  • galaretka agrestowa 1 opakowanie
  • żelatyna 1 łyżeczka

Przygotowanie


  1. truskawki dojrzałe obrać, opłukać, kilkanaście zostawić do ozdoby, truskawki dobrze zmiksować w pojemniku blendera

  2. zmiksowane truskawki przełożyć do naczynia i mikserem zmiksować z jogurtem gęstym, serkiem homogenizowanym waniliowym na masę gładką

  3. galaretkę truskawkową, 2 łyżeczki żelatyny rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzoną wlać do masy i dobrze zmiksować

  4. forma silikonowa 22 cm - wlać masę do formy, poukładać biszkopty lekko je wciskając w masę

  5. powkładać kostki czekolady nadziewanej orzechami, schować do lodówki do stężenia

  6. truskawki pozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć na talerz

Komentarze do przepisu (1)

Malgoskawkuchni 10 stycznia
Świetny przepis i na pewno smaczny .Pozdrawiam
Składniki
  • truskawki 1 kg
  • jogurt gęsty 380 ml
  • serek homogenizowany 250 ml
  • galaretka truskawkowa 1 opakowanie
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • biszkopty okrągłe 20 sztuk
  • czekolada mleczna 100 gram
  • galaretka agrestowa 1 opakowanie
  • żelatyna 1 łyżeczka
Składniki