Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus morelowo-marchwiowy"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5018
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 115
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5018
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 115
Składniki
Marchewkę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, obierz i opłucz. Następnie zetrzyj ją na tarce o małych oczkach i odciśnij sok.
Morelę umyj, obierz, a następnie przekrój i usuń pestkę. Przetrzyj owoc przez sitko lub zmiksuj.
Do przetartej moreli dodaj sok z marchwi i dokładnie wymieszaj, by powstała jednolita papka.
Mus podawaj z biszkoptem bezglutenowym lub herbatnikiem dla niemowląt.Źródło: Mam dziecko