Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2579
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 206
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 76
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 183
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2579
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 81
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 206
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 76
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 0w następujący sposób: połamną tabliczkę włóż do miseczki matalowej i ustaw na garnku z gotującą się wodą, rozpuszczaj ją do końca na maleńkim ogniu, mieszając drewnianąn łyżką. Deseczkę owiń folią spożywczą, dobrze ją napinając, wylej na folię czekoladę i wstaw do logówki, aby zastygła. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i smietn-fixem, odaj do niej jogurt i rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj. Na koniec do ubitej śmietany dodaj likier miętowy i jeszcze raz starannie całośc wymieszać. Wstaw na kilkanaście minut do lodówki, by mus dobrze zastygł.
Schłodzoną czekoladę wyjmij z lodówki i wycinaj z niej serca. Płatki czekoladowe przekładaj musem miętowym, dekoruj listkami mięty