Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus groszkowy"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 842
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 18
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 45
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 41
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 842
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Zagotuj wodę z dodatkiem soli, masła i cukru, wsyp groszek, dolej wino i gotuj 7 minut, odcedź. Ugotowany groszek zmiksuj blenderem wraz z kolendrą. Dodaj śmietanę, przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Buraczki zetrzyj na tarce lub pokrój w cienkie paski, delikatnie odciśnij z nadmiaru soku. Na talerzu układaj sałatę. Mus z groszku włóż do miseczki, dociśnij, wyłóż na talerzyk. Wierzch udekoruj buraczkami.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień