Mus czekoladowy z bita śmietaną.

Mus czekoladowy z bita śmietaną.
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Niezwykle prosty do zrobienia i smaczny mus czekoladowy z serkiem mascarpone i bita śmietaną. Prawdziwa uczta dla zmysłów.

Składniki

  • 500 G SERKA MASCARPONE.
  • 200 G CZEKOLADY MLECZNEJ LUB CIEMNEJ, WEDŁUG UZNANIA
  • 2-3 ŁYŻKI MOCNEJ KAWY
  • SZCZYPTA SOLI
  • 300 ML ŚMIETANY KREMÓWKI
  • 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • ODROBINĘ WANILII LUB EKSTRAKTU WANILIOWEGO
  • . DODATKI DO OZDOBY, NP.: STARTA CZEKOLADA LUB OWOCE.

Przygotowanie

  1. CZEKOLADĘ ROZPUŚCIĆ W KĄPIELI WODNEJ LUB MIKROFALI. SER ZMIELIĆ ZA POMOCĄ MIKSERA LUB MALAKSERA.

    DODAĆ DO NIEGO SZCZYPTĘ SOLI, KAWĘ I ROZPUSZCZONA CZEKOLADĘ.

  2. ZBLENDOWAĆ NA LEKKI MUS. MUS PRZEŁOŻYĆ DO SALATEREK / KIELISZKÓW ZA POMOCĄ ŁYŻKI LUB RĘKAWA CUKIERNICZEGO.

    NA WIERZCHU UŁOŻYĆ UBITA Z CUKREM I WANILIA ŚMIETANKĄ. POSYPAĆ STARTA CZEKOLADA LUB ULUBIONYMI DODATKAMI.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 08 kwietnia
Pyszotka:)
Składniki
  • 500 G SERKA MASCARPONE.
  • 200 G CZEKOLADY MLECZNEJ LUB CIEMNEJ, WEDŁUG UZNANIA
  • 2-3 ŁYŻKI MOCNEJ KAWY
  • SZCZYPTA SOLI
  • 300 ML ŚMIETANY KREMÓWKI
  • 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • ODROBINĘ WANILII LUB EKSTRAKTU WANILIOWEGO
  • . DODATKI DO OZDOBY, NP.: STARTA CZEKOLADA LUB OWOCE.
Składniki