Mus czekoladowy mrożony

Mus czekoladowy mrożony
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: karinaa
łatwy,smaczny i orzezwiający

Składniki

  • 25 dag mlecznej czekolady
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 2 jajka
  • 2 łyzki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • dowolne owoce lub konfitura

Przygotowanie

  1. czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej na wolnym ogniu.

  2. Jajka rozkłócamy, wlewamy do czekolady. mieszamy i podgrzewamy aż masa zgęstnieje(nie wolno zagotować)masę studzimy do temp. pokojowej.

  3. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem , łączymy z masą czekoladowa i przelewamy do pucharków.

  4. Mus wstawiamy na godz. do zamrażalnika. Przed podaniem dekorujemy owocami lub konfiturą

Komentarze do przepisu (2)

Tosca 15 lipca 2009
Umm... Lodzisie... Lubię. :)
zielonacytryna 15 lipca 2009
Uhmm to na pewno jest przepyszne, ale bomba kaloryczna... chyba na razie sobie odpuszczę... ale spróbuję na pewno :)
Składniki
  • 25 dag mlecznej czekolady
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 2 jajka
  • 2 łyzki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • dowolne owoce lub konfitura
Składniki