Mus Czekoladowy Mousse au chocolat szybki i pyszny deser

Mus Czekoladowy Mousse au chocolat  szybki i pyszny deser
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Polecam pyszny i szybki mus czekoladowy,na kazda okazje! Francuski klasyk!

Składniki

  • 200g gorzkiej czekolady,100ml smietany kremówki,3 jajka, 3 lyzki cukru

Przygotowanie

  1. Czekolade z smietana rozpuszczamy w kapieli wodnej.Odkladamy na bok.Bialka ubijamy dodajac powoli cukier.Zóltkaubic tylko do lekkiego spienienia,dodajemy do czekolady i razem mieszamy.
    JAJKA sparzone!!!!
    NA koniec dodajemy ubite bialo i za pomoca szpatulki delikatnie mieszamy.
    Mus gotowy,zostawic w lodówce min.2 godz.
    SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 04 marca
pyszotka:)
Składniki
  • 200g gorzkiej czekolady,100ml smietany kremówki,3 jajka, 3 lyzki cukru
Składniki