Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z tych przepisów, które jak się zrobi to poprawiają humor. Szybkość i łatwość stanowią dodatkowy atut tego deseru. W moim przypadku sprawdza się idealnie na chandrę i zły dzień.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 153
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 186
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 153
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 186
Składniki
Rozdzielamy żółtka od białek. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z masłem i studzimy. Do przestudzonej czekolady dodajemy żółtka. Szybko mieszamy. Ubijamy pianę z białek. Dodajemy do masy czekoladowej. Przelewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.