Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do miseczki. Postaw ją nad garnkiem z parującą wodą i stop czekoladę. Do płynnej czekolady dodaj pokrojone na kawałeczki masło. Całość wymieszaj na jednolitą masę.
Jajka rozbij. Żółtka oddziel od białek. Białka wstaw do lodówki, a żółtka kolejno, po jednym, łącz z masą. Mus lekko przestudź. Wlej alkohol, ponownie wymieszaj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Białka ubij na sztywno. Bitą śmietanę połącz z musem. Potem delikatnie domieszaj pianę z białek. Deser przełóż do szklaneczek. Każdą porcję posyp orzechami, wiórkami czekoladowymi oraz kakao. Wstaw do lodówki na 3 godziny.Źródło: Naj