Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus czekoladowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Czekoladę pokrój na?kawałki. Wrzuć do?rondla. Dodaj masło i?4 łyżki wody. Gotuj mieszając do rozpuszczenia. Zdejmij z?ognia i odstaw do?ostudzenia.
Żółtka utrzyj z?cukrem i?cukrem waniliowym. Dodaj do?ostudzonej czekolady, wymieszaj.
Białka ubij na?sztywno. Połącz z?masą czekoladową i?rumem (lub 2-3 kroplami olejku rumowego). Odstaw do?lodówki na kilka godzin do stężenia. Rozłóż do pucharków, ozdób malinami.
czas ok. 50 min; porcja – 490 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety