Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus czekoladowo- waniliowy w słoiczkach"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
6 porcji • : 50 min (plus chłodzenie) • 732 kcal/porcja • 3,30 zł/porcja
Na mus czekoladowy podgrzej na parze i rozpuść czekoladę mleczną. Zdejmij ją z ognia i odstaw. Dodaj stopniowo serek mascarpone i wymieszaj mikserem. Rozłóż do słoików, następnie zamknij je i odstaw.
Na mus waniliowy ubij kremówkę z łyżką cukru. Wymieszaj ją z serkiem mascarpone. Czekoladę podgrzej na parze wraz z esencją waniliową. Dodaj do niej stopniowo kremową masę i wymieszaj. Przełóż do słoików z musem czekoladowym.
Wstaw do lodówki na 2 godziny. Podawaj posypane odrobiną kakao.Źródło: Olivia