Mus cytrynowy

Mus cytrynowy
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: sereberko80
lekki, aksamitny, orzeźwiający mus cytrynowy

Składniki

  • skórka starta z cytryny 1 łyżka (1,5 dużej cytryny)
  • sok z cytryny 100ml
  • cukier 2/3 szkl.
  • jajka 5
  • śmietanka kremówka 300 ml (u mnie 200ml kremówki + 100ml mleka)

Przygotowanie

  1. Zmiksować wszystkie składniki, odstawić na 5 min. Przelać przez sitko i wlać do posmarowanych tłuszczem kokilek. Wstawic do piekarnika nagrzanego do temp. 160 stopni na ok. 30 min. Wystudzić i schłodzić w lodówce kilka godz, najlepiej całą noc. można podawać oprószone cukrem pudrem. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 12 maja 2013
To musi być prawdziwa pychota, pozdrawiam :))
sereberko80 12 maja 2013
rzeczywiście jest pysznie orzeźwiające i delikatne :-) pozdrawiam
Maudie 12 maja 2013
Zapowiada się smacznie:)Zabiorę sobie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • skórka starta z cytryny 1 łyżka (1,5 dużej cytryny)
  • sok z cytryny 100ml
  • cukier 2/3 szkl.
  • jajka 5
  • śmietanka kremówka 300 ml (u mnie 200ml kremówki + 100ml mleka)
Składniki