Mus brzoskwiniowy z kremem śmietankowym

Mus brzoskwiniowy z kremem śmietankowym
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sereberko80
zaintrygowana musem brzoskwiniowym Capri :-), skusiłam się i przełamałam go puszystym, lekkim kremem śmietankowo-makowym :-) mmmm orzeźwiające "niebo w gębie" :-D

Składniki

  • MUS:
  • brzoskwinie z puszki, 1 puszka
  • galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa, 1
  • KREM:
  • śnieżka, 1
  • śmietan-fix, 1
  • twaróg z wiaderka lub homogenizowany (naturalny), 15 dag
  • cukier puder, 2 łyżki
  • mak (niekoniecznie), 2 łyżki
  • ajerkoniak (niekoniecznie), 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody, przestudzić. Brzoskwinie odsączyć z syropu i zmiksować blenderem na mus (można połówkę lub dwie zostawić do dekoracji). Mus połączyć z galaretką. Połowę przelać do salaterek, miseczek lub szklanek i wstawić do lodówki do stężenia. Śnieżkę ubić ze śmietan-fixem, dodać twaróg, cukier puder, mak i ajerkoniak. Wszystko dokładnie połaczyć. Na zastygnięty mus wyłożyć krem, na to resztę musu. Udekorować według gustu. Wstawić do lodówki najlepiej na kilka godz. lub na noc. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 23 stycznia 2013
WOW !!!!! to dopiero musi być superowe !!!!!!!!!!!!!! jak dziś zrobię,to na jutro do kawki będzie w sam raz... Czytaj całość »
WOW !!!!! to dopiero musi być superowe !!!!!!!!!!!!!! jak dziś zrobię,to na jutro do kawki będzie w sam raz :))))) no i 5, bo jakżeby inaczej :))))
sereberko80 23 stycznia 2013
dziękuję capri, zachęciłas mnie do tego małego eksperymentu :-)
Konto usunięte 23 stycznia 2013
bardzo udanego eksperymentu :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • MUS:
  • brzoskwinie z puszki, 1 puszka
  • galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa, 1
  • KREM:
  • śnieżka, 1
  • śmietan-fix, 1
  • twaróg z wiaderka lub homogenizowany (naturalny), 15 dag
  • cukier puder, 2 łyżki
  • mak (niekoniecznie), 2 łyżki
  • ajerkoniak (niekoniecznie), 2 łyżki
Składniki