Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielne popołudnie musi być ciasto. Murzynek z orzechami- klasyka, która nigdy się nie znudzi.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Do garnuszka włożyć masło, wlać mleko, cukier i kakao, wymieszać. Zagotować, wystudzić. Do przestudzonej masy przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać łyżką, dodać dżem. Białka ubić na puszystą masę, na koniec wmiksować żółtka. Masę jajeczną delikatnie połączyć z masą kakaową. Dodać pokrojone orzechy.
Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 175 st. piekarnika i piec do suchego patyczka (ok.50 minut). Ciasto posypać cukrem pudrem.