Murzynek z masą budyniową

Murzynek z masą budyniową
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: karolinucha
Pyszny murzynek z delikatną i puszystą masą budyniową.

Przygotowanie

  1. Bialka z solą ubić na pianę. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Następnie żółtko, mąkę i kakao. Później sodę i na koniec oliwę. Piec w temp. 170-180 stopni ok. 30-35 min.Po tym czasie wystudzić i przekroić.

  2. Budyń ugotować wg przepisu tylko w mniejszej ilości mleka (3 szkl.) ostudzić. Margarynę z cukrem pudrem ubić mikserem na puszystą masę, partiami dodawać ostudzony budyń. Przełożyć nim murzynka.

  3. 1/2 margaryny rozpuścić z 1/2 szkl. cukru, później dodać 2 łyżki mleka i 2 łyżki kakao. Mieszać do połączenia się składników. Lekko przestudzoną polewą polać murzynka.

Komentarze do przepisu (1)

Ewa_G 03 marca 2018
O super, i jeszcze z budyniem bananowym:)
Składniki