Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z dodatkiem maku i słodkich bakalii. Mokry, sycący i słodki bez użycia cukru.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 131
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22740
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 5152
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 131
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22740
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 5152
Składniki
Szklankę mleka gotujemy w rondelku i dodajemy mak z aromatem (lub mleko migdałowe). Mieszamy ok 2 minut, aby się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia.
Bakalie zalewamy wrzątkiem na 10 minut i odsączamy w wody. Większe owoce kroimy na mniejsze kawałeczki.
Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao.
Mokre składniki (ostudzony mak z mlekiem, resztę mleka i olej) i banana rozgniecionego widelcem miksujemy dokładnie.
Łączymy mokre składniki z suchymi i miksujemy do dokładnego połączenia. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 55 minut w 180 stopniach.
Mało rozpuszczamy, dodajemy kakao, mleko i słodzik/cukier. Mieszamy dokładnie i ostudzoną polewą polewamy ostygnięte ciasto.