Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno czekoladowe ciasto
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1047
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1047
Składniki
1. do garnka włożyć margarynę, cukier, kakao i wodę, ugotować polewę, odlać 1/2 szkl, resztę wystudzić, 2. do zimnej polewy dodać przesianą mąkę, proszek, jajka, aromat, dokładnie wymieszać, 3. wylać ciasto do formy, piec ok 45-50 min w 180 st, 4. śmietanę schłodzić, ubić razem ze śmietan-fixem, można dosłodzić cukrem pudrem, 5. zimne ciasto przekroić, posmarować dżemem, na dżem wyłożyć śmietanę, przykryć drugą częścią, podgrzać polewę, polać ciasto, wstawić do lodówki na kilka godzin, smacznego