Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie muffiny nadziewane masą kajmakową.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 61
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 194
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 124
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 61
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 194
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 124
Składniki
Masło rozpuszczam w garnuszku na małym ogniu. Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieram z cukrem, a następnie dodaję mąkę, proszek do pieczenia i białkową pianę. Na samym końcu wlewam przestudzone masło i wszystko dokładnie ze sobą łączę.
Do papilotek wkładam po łyżce ciasta, łyżce masy kajmakowej i znów łyżce ciasta. Piekę ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.