Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffiny z ciągnącymi się krówkami w środku i chrupiącym kokosem na wierzchu. Jak wszystkie muffiny błyskawiczne w przygotowaniu, doskonałe na małą zachciankę :)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
Z podanych składników wychodzi około 15 sztuk (małe papilotki). Krówki kroimy w kostkę. Formę do muffin wykładamy papilotkami. W jednej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz cynamon. Do drugiej miski wlewamy mleko, roztopione masło, wbijamy jajka i mieszamy. Płynne składniki wlewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy krówki, lekko mieszamy. Ciastem napełniamy papilotki, na wierzch każdej muffinki wsypujemy łyżeczkę kokosu. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy 20 minut. Po upieczeniu studzimy.