Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffiny z kremem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Kakao rozmieszaj w 240 ml gorącej wody. Odstaw do ostudzenia. Miękkie masło utrzyj z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym. Dalej ucierając, dodawaj kolejno jajka oraz mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia.
Na koniec do masy wlej rozpuszczone kakao. Całość wymieszaj. Formy na muffiny wyłóż papilotkami (papierowymi koszyczkami). Napełnij ciastem do połowy. Nałóż po łyżeczce dżemu z wiśni.
Do każdej foremki włóż po jednym owocu (mrożone wiśnie, czereśnie z kompotu). Przykryj ciastem tak, by sięgało do 2/3 wys. foremek. Piecz w 180 st. ok. 20 minut. Ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem. Nałóż na muffiny. Ozdób czekoladą i owocami.
Czas ok. 45 min; porcja – 320 kcal, cena 1,40 zł.
Przed dodaniem do ciasta mrożonych owoców nie musisz rozmrażać. Jeśli jednak nie chcesz, by opadły na dno, obtocz je wcześniej delikatnie w bułce tartej lub odrobinie mąki ziemniaczanej.
Aby krem nie opadł, dekoruj muffiny tuż przed podaniem.Źródło: Świat kobiety