Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakują z konfiturą malinową. Same w sobie są dość wilgotne, ale kwaskowe maliny dopełniają ich smak tak, że trudno jest im się oprzeć. No chyba, że ktoś nie lubi ciast z rodzynkami;)
Polecam.
Odsłon: 560
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 462
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 329
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Polecam.
Odsłon: 560
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 462
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 329
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Składniki
Rodzynki zalać rumem i sokiem z cytryny. Zostawić do nasiąknięcia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C. W misce zmieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę, płatki migdałowe i cynamon. W drugiej misce połączyć wilgotne składniki: olej, miód, pastę waniliową i jajka. Połączyć mokre składniki z suchymi i delikatnie wymieszać. Dodać do ciasta startą marchewkę i rodzynki. Formy do muffinek napełnić do 1/3 wysokości. Piec około 25 minut, aż do momentu gdy patyczek po wbiciu będzie suchy. Po ostygnięciu górę można polać lekkim lukrem lub czekoladą i posypać płatkami migdałowymi. Doskonale smakują z konfiturą malinową.