Muffiny jagodowe

Muffiny jagodowe
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Pyszne muffinki, znakomite jako deser, lub sniadanko

Składniki

Przygotowanie

  1. Forme do muffin nasmarowac tluszczem i obsypac bulka tarta. Piekarnik rozgrzac do tem.200 stC. W duzej misce wymieszac make z proszkiem do pieczenia.W osobnej misce maslo utrzec z cukrem (jesli ktos nie ma plynnej wanili to moze dodac cukier waniliowy).Nastepnie wbic jajko i utrzec. Kiedy masa ma jednolita konsystecje dodac mleko i wanilie. Po wymieszaniu polaczyc mase z maka i lekko wymieszac tak tylko zeby skladniki sie polaczyly. Jagody (jesli mrozone to nie rozmrazac) obtoczyc w lyzeczce maki, dodac do masy i wymieszac.

  2. Napelnic foremki do 3/4 wysokosci.(mozna na wierzchu posypac platkami owsianymi) Napelniona forme wlozyc do piekarnika i piec ok 25 minut na zlotobrazowy kolor. Czas zalezy od wielkosci foremek wiec najlepiej jest sprawdzic patyczkiem czy muffiny sa upieczone.

Komentarze do przepisu (8)

Mole3 29 stycznia 2010
Oj, aż zatęskniłam za smakiem leśnych borówek. Dziękuję za wspomnienie lata. :)
Konto usunięte 29 stycznia 2010
Chyba sie skusze i zrobie :) ślicznie wyglądają.
mniamu 02 lutego 2010
mmm...pychotka :p zrobię na weekend...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki