Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffiny jabłkowo-bananowe"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20271
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23697
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20271
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 26
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23697
Składniki
12 sztuk • i pieczenie: 40 min • 240 kcal/porcja • 1 zł/porcja
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, brązowy cukier i 1/2 łyżeczki cynamonu. Dodaj obrane i starte na tarce jedno jabłko oraz banan.
Oddzielnie wymieszaj olej, jajko i maślankę. Połącz wszystkie i przełóż ciasto do foremek.
Drugie jabłko pokrój w plasterki. Ułóż je na wierzchu babeczek, posyp resztą cynamonu wymieszanego z cukrem pudrem. Piecz 25 minut.Źródło: Olivia