Muffiny bezglutenowe

Muffiny bezglutenowe
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: pasjonata
Pyszne babeczki bezglutenowe.

Składniki

  • 4 jajka
  • 80g cukru
  • 16g cukru waniliowego
  • 200 ml oleju
  • 250 g mieszanki bezglutenowej
  • 7 g proszku do pieczenia
  • papilotki do muffinek

Przygotowanie

  1. Jajka ucieramy z cukrem do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy olej, mieszankę,proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

  2. Ciasto przelewamy do papilotek i pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C.

    Smacznego

Składniki
  • 4 jajka
  • 80g cukru
  • 16g cukru waniliowego
  • 200 ml oleju
  • 250 g mieszanki bezglutenowej
  • 7 g proszku do pieczenia
  • papilotki do muffinek
Składniki