Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bana(n)lna słodycz na podwieczorek i do pracy
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7358
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 168
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 194
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7358
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 168
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 194
Składniki
Obrane banany rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków. Masło roztopić. Za pomocą miksera ubić dwa jajka z cukrem t. Czekoladę mleczną i deserową pokroić na drobne kawałeczki.
Do rozgniecionych bananów dodajemy przestudzone, roztopione masło i mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczeni i cukier waniliowy. Dalej, dodajemy rozdrobnioną czekoladę i wlewamy ubite jajka z cukrem t. (może być zwykły cukier).
Foremki do muffinek (polecam silikonowe) smarujemy masłem i nakładamy masę do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 170 stopni C przez 20-25 minut lub 160 stopni C z funkcją termoobiegu.