Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciągu 30 minut mamy pyszny deser, budyń z dodatkiem czarnej porzeczki, utopiony w muf finach.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
1. Budyń gotujemy w jednej szklane mleka, studzimy.
2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier. 3. Wbijamy jajka.
4. Wlewamy olej oraz mleko. 5. Mieszamy dokładnie.
6. Foremki muf fin napełniamy jedną łyżką masy.
7. Układamy dowolny owoc, u mnie była to czarna porzeczka.
Następnie po łyżce budyniu.
9. Przykrywamy masą.
10. Pieczemy 20 minut w 180 °C. 11. Deser gotowy. 12. Smacznego.