Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser lekki, prosty i przede wszystkim pyszny
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6774
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6774
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Wszystkie sypkie składniki przekładamy do miski i mieszamy, dodajemy jajka, olej i śmietanę. Krótko miksujemy aby wszystkie składniki się połączyły. Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki, kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta, lekko mieszamy.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy ciastem. Z masła, mąki i cukru zagniatamy kruszonkę. Posypujemy nią każdą muffinkę.